Arkitek Jalanan

Iman Publication Sdn Bhd
13
Free sample

To be honest, aku dah bosan dah dengar orang cakap ‘ belajarlah kerana Allah’ setiap kali aku mengadu down, setiap kali aku mengeluh nak give up…


Aku diam sajalah, acah-acah makan dalam.


Yalah, orang picisan macam aku ni mana layak membantah ayat-ayat daripada budak-budak usrah.


Tapi sebenarnya kan…


Aku tak pernah faham pun maksud ‘belajar kerana Allah’ tu.

Read more
Collapse

About the author

Dilahirkan di Selangor, membesar di Selangor, dan menamatkan pengajian menengah di sebuah sekolah berasrama penuh (SBP) yang juga di Selangor. Usai Sijil Pelajaran Malaysia (SPM), penulis mendapat tajaan biasiswa penuh ke peringkat A-level lalu menyambung pelajaran peringkat tinggi di United Kingdom dalam jurusan Ijazah Serjana Muda Seni Bina.


Teme menggunakan nama samaran yang diberikan oleh rakan-rakannya ketika di peringkat pengajian menengah sebagai nama penanya sehingga ke hari ini. Nama Abdullah pula ditambah sendiri oleh penulis di belakang nama Teme sejak pertama kali menulis buku pada tahun 2016. Cara sebutan Teme adalah sama dengan cara sebutan perkataan 'teman' dalam loghat Kelantan. 'Teman' pula boleh digunakan sebagai kata ganti nama diri pertama yang membawa maksud 'saya'. Jadi, secara ringkasnya, gabungan Teme & Abdullah membawa maksud 'saya hanyalah hamba Allah'.


Read more
Collapse
4.8
13 total
Loading…

Additional Information

Publisher
Iman Publication Sdn Bhd
Read more
Collapse
Published on
2018
Read more
Collapse
Pages
358
Read more
Collapse
ISBN
9789832423430
Read more
Collapse
Read more
Collapse
Best for
Read more
Collapse
Language
Malay
Read more
Collapse
Genres
Biography & Autobiography / General
Read more
Collapse
Content protection
This content is DRM protected.
Read more
Collapse

Reading information

Smartphones and Tablets

Install the Google Play Books app for Android and iPad/iPhone. It syncs automatically with your account and allows you to read online or offline wherever you are.

Laptops and Computers

You can read books purchased on Google Play using your computer's web browser.

eReaders and other devices

To read on e-ink devices like the Sony eReader or Barnes & Noble Nook, you'll need to download a file and transfer it to your device. Please follow the detailed Help center instructions to transfer the files to supported eReaders.
©2021 GoogleSite Terms of ServicePrivacyDevelopersAbout Google|Location: United StatesLanguage: English (United States)
By purchasing this item, you are transacting with Google Payments and agreeing to the Google Payments Terms of Service and Privacy Notice.