A tejsavó felhasználása és marketingje

· Tudás Alapítvány
Ebook
196
Pages

About this ebook

A világon előállított tejsavó egyharmadából tejsavópor készül. A TS 11 860- nak megfelelően az édes tejsavópor olyan termékként defi niálható, mint az a folyékony összetevő, ami a kazein és a zsír túróként történő kiválását követően, renninnel történő sajtkészítés során, a sajt típusának, előállítási technikájának megfelelően keletkezik.

A TS 11 860-nak megfelelően a savanyú tejsavópor az a termék, mely a folyadékból történő porkészítés során, a gyártási technológiának megfelelően, üledék szűrésével keletkezik.

Az élelmiszeripar legváltozatosabb területein használják a tejsavóporból készült termékeket: leggyakrabban az élelmiszerek ízesítésekor. Ezt a tulajdonságát elsősorban pattogatott kukorica, nacho, tortilla, diófélék, sajtalapú mártások, chipszek, sós ízesítés és sós kekszek készítésénél használják fel. Bizonyos pékáruk (pl. pizza, kekszek, makaróni, szufl é és sütemény) esetén a tejsavópor használata kényelmessé teszi a gyártási folyamatot. A tejsavópor hozzáadásával készített élelmiszerek struktúrája, íze és megjelenése megegyezik a sajttartalmú élelmiszerek kinézetével. Kekszek estében kedveltebb a tejsavópor használata a tejporhoz képest, aminek gazdaságossági és eltarthatósági okai vannak.

Rate this ebook

Tell us what you think.

Reading information

Smartphones and tablets
Install the Google Play Books app for Android and iPad/iPhone. It syncs automatically with your account and allows you to read online or offline wherever you are.
Laptops and computers
You can listen to audiobooks purchased on Google Play using your computer's web browser.
eReaders and other devices
To read on e-ink devices like Kobo eReaders, you'll need to download a file and transfer it to your device. Follow the detailed Help Center instructions to transfer the files to supported eReaders.