Porin läänin jalkaväkirykmentin pääkatselmusrulla 1728

· T:mi Toiset Aijat
Ebook
198
Pages

About this ebook

Vuoden 1728 pääkatselmusrulla kertoo paitsi sotilaista myös ruotuja ylläpitä­neistä taloista. Ajallisesti tiedot ovat vuosilta 1721-1728, mutta usein tämä rulla on ainoa lähde niihin sotilaisiin, jotka jo vuonna 1713 jättivät ”leikin kesken” ja sotavankeudesta Venäjältä palanneisiin ”porilaisiin”.


Lukijan avuksi on paitsi johdanto, sanastoa, pari tietoiskua ja hakemisto myös kartat jokaisen komppanian alueista.


About the author

Kirjailija ja sukututkia Matti Juhani Kankaanpää kuoli torstaina 7. joulukuuta 2017, puolen vuoden sairauksien jälkeen.


Matti syntyi Kokkolassa 6. marraskuuta 1943. Hänen sukujuuret olivat Virroilla; Ala-Härkösen, Virtain Sipilässä ja Kauppilassa. Matti pääsi ylioppilaaksi Virtain yhteiskoulusta, opiskellut yhteiskuntatieteitä Turun yliopistossa, ja valmistui valtiotieteen kandidaatiksi 1972. Sen jälkeen jatko-opintoja ennen kuin hän siirtyi päätoimiseksi sukututkijaksi ja perusti T:mi Toiset Aijat.


Matti Kankaanpäätä kiinnosti erityisesti Suomen vanhemmat ajat. Hän keräsi paljon historiallista aineistoa sukututkimuksen ohella. Näin syntyi hänen tärkeimpiä teoksia oli Suuri Pohjansota, iso viha ja suomalaiset (2001) ja Suomalainen Ratsuväki Ruotsin Ajalla (2016).

Rate this ebook

Tell us what you think.

Reading information

Smartphones and tablets
Install the Google Play Books app for Android and iPad/iPhone. It syncs automatically with your account and allows you to read online or offline wherever you are.
Laptops and computers
You can listen to audiobooks purchased on Google Play using your computer's web browser.
eReaders and other devices
To read on e-ink devices like Kobo eReaders, you'll need to download a file and transfer it to your device. Follow the detailed Help Center instructions to transfer the files to supported eReaders.