Juhtenyésztési alapismeretek: 1. Alapismeretek, juhfajták. 2. Szaporodás. 3. Juhbetegségek

· Tudás Alapítvány
Ebook
158
Pages

About this ebook

A juhtenyésztésnek fontos szerepe van mind a tájgazdálkodásban és természetvédelemben, mind a regionális gazdálkodásban vagy a vidéki kultúrában szinte az összes európai országban. A legelő, illetve az a természeti környezet, ahol a juhok élnek, a leggazdagabb élőhelyek közé tartozik a maga növény- és rovarvilágával. A tájgazdálkodásban és természetvédelemben betöltött szerepén túl, a juhtartásnak fontos szerepe van a vidék gazdasági életében is. A politikusok és a vidékfejlesztéssel foglalkozók gyakran úgy beszélnek itt szerzett gazdasági és turisztikai tapasztalataikról, mint a növekedés új lehetőségeiről. A távoli és vidéki területeken a juhtenyésztés számottevően hozzájárulhat a fenntartható agrárturizmus fejlődéséhez. A regionális gazdaság jelentős bevételekre tehet szert ezekből az új forrásokból (természetvédelem, földhasználat vagy juhok bérlése pl. „fűnyírás” céljából). Emellett különböző rendezvények (show-k) is szervezhetők: pl. pásztorkutya-bemutatók vagy továbbképzések juhászok számára. További bevételi források: a juhtenyésztéshez kapcsolódó kézműves mesterségek – gyapjú- és bőrfeldolgozás – művelése, vagy a tradicionális ételek főzési titkainak átadása stb.

Rate this ebook

Tell us what you think.

Reading information

Smartphones and tablets
Install the Google Play Books app for Android and iPad/iPhone. It syncs automatically with your account and allows you to read online or offline wherever you are.
Laptops and computers
You can listen to audiobooks purchased on Google Play using your computer's web browser.
eReaders and other devices
To read on e-ink devices like Kobo eReaders, you'll need to download a file and transfer it to your device. Follow the detailed Help Center instructions to transfer the files to supported eReaders.