Το σαλόνι των εξόριστων καλλιτεχνών στην Καλιφόρνια: Η Σάλκα Βίρτελ καλωσόρισε ηθοποιούς και διανοούμενους που ξέφυγαν από τον ναζισμό

· Babelcube Inc.
Ebook
317
Pages
Eligible

About this ebook

ΣΥΝΟΨΗ: "Το σαλόνι των εξόριστων καλλιτεχνών στην Καλιφόρνια" είναι μια βιογραφία της φιγούρας της Σάλκα Βίρτελ, μιας Εβραίας ηθοποιού που μετανάστευσε στο Χόλυγουντ και ήταν γνωστή ως σεναριογράφος της Σουηδέζας ηθοποιού Γκρέτα Γκάρμπο. Επιπλέον, είχε ένα σαλόνι στη Σάντα Μόνικα, Καλιφόρνια, στο οποίο παρευρίσκονταν πολλοί ευρωπαίοι διανοούμενοι στην εξορία. Η Σάλκα ήταν μια πολύ μοντέρνα και ενδιαφέρουσα για την εποχή γυναίκα που πρέπει να είναι γνωστή όπως της αξίζει. Στο βιβλίο παρουσιάζονται ποικίλα και ενδιαφέροντα θέματα της εποχής άμεσα συνδεδεμένα με τα μεγάλα γεγονότα του 20ού αιώνα.
Με αυτό το έργο η συγγραφέας απέκτησε τις υποτροφίες διαμονής του Προγράμματος Συγγραφής της Σαγκάης (Κίνα, 2016) και του Βαλτικού Κέντρου (Σουηδία, 2017).

Rate this ebook

Tell us what you think.

Reading information

Smartphones and tablets
Install the Google Play Books app for Android and iPad/iPhone. It syncs automatically with your account and allows you to read online or offline wherever you are.
Laptops and computers
You can listen to audiobooks purchased on Google Play using your computer's web browser.
eReaders and other devices
To read on e-ink devices like Kobo eReaders, you'll need to download a file and transfer it to your device. Follow the detailed Help Center instructions to transfer the files to supported eReaders.