Το σαλόνι των εξόριστων καλλιτεχνών στην Καλιφόρνια: Η Σάλκα Βίρτελ καλωσόρισε ηθοποιούς και διανοούμενους που ξέφυγαν από τον ναζισμό

Babelcube Inc.
Free sample

ΣΥΝΟΨΗ: "Το σαλόνι των εξόριστων καλλιτεχνών στην Καλιφόρνια" είναι μια βιογραφία της φιγούρας της Σάλκα Βίρτελ, μιας Εβραίας ηθοποιού που μετανάστευσε στο Χόλυγουντ και ήταν γνωστή ως σεναριογράφος της Σουηδέζας ηθοποιού Γκρέτα Γκάρμπο. Επιπλέον, είχε ένα σαλόνι στη Σάντα Μόνικα, Καλιφόρνια, στο οποίο παρευρίσκονταν πολλοί ευρωπαίοι διανοούμενοι στην εξορία. Η Σάλκα ήταν μια πολύ μοντέρνα και ενδιαφέρουσα για την εποχή γυναίκα που πρέπει να είναι γνωστή όπως της αξίζει. Στο βιβλίο παρουσιάζονται ποικίλα και ενδιαφέροντα θέματα της εποχής άμεσα συνδεδεμένα με τα μεγάλα γεγονότα του 20ού αιώνα.
Με αυτό το έργο η συγγραφέας απέκτησε τις υποτροφίες διαμονής του Προγράμματος Συγγραφής της Σαγκάης (Κίνα, 2016) και του Βαλτικού Κέντρου (Σουηδία, 2017).
Read more
Collapse

About the author

Σύντομη βιογραφία
Η Νούρια Ανιό (Λέιδα, 1973) είναι μια Καταλανή συγγραφέας. Μέρος του έργου της έχει μεταφραστεί στα Ισπανικά, Γαλλικά, Αγγλικά, Ιταλικά, Γερμανικά, Πολωνικά, Κινέζικα, Λετονικά, Πορτογαλικά, Ολλανδικά και Ελληνικά. Το μυθιστόρημά της "Τα παιδιά της Ελίζας" είναι τρίτο φιναλίστ για το βραβείο XXIV Ramon Llull. Ακολουθούν το "Η νεκρή συγγραφέας", το "Χαμηλά σύννεφα" και το "Το βλέμμα του γιου". Η βιογραφία της Σάλκα Βίρτελ "Το σαλόνι των εξόριστων καλλιτεχνών στην Καλιφόρνια" είναι ο καρπός τριών ετών έρευνας και το πιο πρόσφατο έργο της.
Κέρδισε το βραβείο XVIII Joan Fuster για την αφήγηση Ciutat d'Almenara και το τέταρτο διεθνές βραβείο γραφής της Σαγκάης 2018 Get-Together.

Read more
Collapse
Loading…

Additional Information

Publisher
Babelcube Inc.
Read more
Collapse
Published on
Jul 12, 2020
Read more
Collapse
Pages
317
Read more
Collapse
ISBN
9781071555637
Read more
Collapse
Read more
Collapse
Read more
Collapse
Language
Greek
Read more
Collapse
Genres
Biography & Autobiography / Artists, Architects, Photographers
Biography & Autobiography / Historical
Read more
Collapse
Content protection
This content is DRM free.
Read more
Collapse
Read aloud
Available on Android devices
Read more
Collapse
Eligible for Family Library

Reading information

Smartphones and Tablets

Install the Google Play Books app for Android and iPad/iPhone. It syncs automatically with your account and allows you to read online or offline wherever you are.

Laptops and Computers

You can read books purchased on Google Play using your computer's web browser.

eReaders and other devices

To read on e-ink devices like the Sony eReader or Barnes & Noble Nook, you'll need to download a file and transfer it to your device. Please follow the detailed Help center instructions to transfer the files to supported eReaders.
©2021 GoogleSite Terms of ServicePrivacyDevelopersAbout Google|Location: United StatesLanguage: English (United States)
By purchasing this item, you are transacting with Google Payments and agreeing to the Google Payments Terms of Service and Privacy Notice.