Manifest Va fi revoluţie!: Criza mondială, apusul capitalismului şi noua eră

editor - c.e.oprescu
24

Criza mondială este o criză de sistem şi nu poate fi rezolvată. Ea va fi tranzitată cu sacrificii mai mari sau mai mici, în funcţie de priceperea administraţiei statului.Manifest, Va fi revoluţie! sau Criza mondială, apusul capitalismului şi noua eră! a fost scrisă la finele lui 2008, după declanşarea crizei financiare din Statele Unite. Este o analiză brută a blocajului social-economic existent în lume, ca efect al globalizării. Se prezintă pentru prima dată sistemul care urmează capitalismului, noua eră numită comunionism, fundamentată pe valorile comune ale casei, pieţei şi legislaţiei.Comunionismul nu este comunism. Unii vor construi un comunionism globalist, adică neosclavagism, bazat de decizia unică a adepţilor globalizării, iar alţii un comunionism umanist, bazat pe valori democratice. Trecerea spre noua eră se va face printr-o revoluţie de catifea în Europa şi Statele Unite sau prin Revoluţie socială, pornită din Asia.Cartea are şi un supliment dedicat situaţiei României.
Read more
Collapse
4.0
24 total
Loading...

Additional Information

Publisher
editor - c.e.oprescu
Read more
Collapse
Published on
Apr 10, 2009
Read more
Collapse
Pages
124
Read more
Collapse
ISBN
9789730069273
Read more
Collapse
Read more
Collapse
Best For
Read more
Collapse
Language
Romanian
Read more
Collapse
Genres
History / Revolutionary
Political Science / Commentary & Opinion
Political Science / Essays
Political Science / General
Political Science / Globalization
Political Science / History & Theory
Political Science / Political Ideologies / General
Political Science / World / General
Social Science / Future Studies
Read more
Collapse
Content Protection
This content is DRM protected.
Read more
Collapse

Reading information

Smartphones and Tablets

Install the Google Play Books app for Android and iPad/iPhone. It syncs automatically with your account and allows you to read online or offline wherever you are.

Laptops and Computers

You can read books purchased on Google Play using your computer's web browser.

eReaders and other devices

To read on e-ink devices like the Sony eReader or Barnes & Noble Nook, you'll need to download a file and transfer it to your device. Please follow the detailed Help center instructions to transfer the files to supported eReaders.
 Ediţia a doua

O introducere în conceptele interdependente despre corupţie, globalizare prin instituţiile financiare internaţionale, şi neocolonialism înţeles ca exploatarea resurselor şi materiilor prime a ţărilor sărace şi în curs de dezvoltare de unele mari corporaţii multinaţionale.
 
 Corupţia este atât o cauză majoră cât şi un rezultat al sărăciei în întreaga lume. Ea apare la toate nivelurile societăţii, de la autorităţile locale şi naţionale, la societatea civilă, sistemul judiciar, întreprinderile mari şi mici, unităţile militare, etc. Corupţie sistemică (sau corupţia endemică) este corupţia, care se datorează în primul rând punctelor slabe ale unei organizaţii sau proces. Aceasta poate fi contrastată la funcţionarii sau agenţii individuali corupţi din cadrul sistemului. Factorii care încurajează corupţia sistemică includ stimulente contradictorii, puteri discreţionare, puteri de monopol, lipsa de transparenţă, salarii mici, şi o cultură a impunităţii. printre actele specifice de corupţie se numără luarea de mită, şantaj, şi deturnarea de fonduri, într-un sistem în care corupţia devine regula mai degrabă decât excepţia.
 
 Neocolonialismului este practica de utilizare a capitalismului, globalizării, şi a forţelor culturale, pentru a controla o ţară, în locul unui control direct militar sau politic. Un astfel de control poate fi economic, cultural, sau lingvistic. Societăţile corporative care aparţin culturii impuse pot pătrunde mult mai uşor pe pieţele din aceste ţări. Astfel, neocolonialismului este rezultatul final al unor interese de afaceri sau geopolitice se obţine prin deformarea culturii ţărilor colonizate.
 
 În urma unei ideologii cunoscut sub numele de neoliberalism, şi răspândită de instituţii financiare similare, cunoscută sub numele de "Consensul de la Washington", au fost impuse politici de ajustare structurală pentru a se asigura de rambursarea datoriilor şi restructurarea economică. Dar, în realitate s-a cerut ţărilor sărace să-şi reducă cheltuielile cu sănătatea, educaţia şi dezvoltarea, făcându-se o prioritate din rambursarea datoriilor şi a altor politici economice favorizante pentru ţările dezvoltate.Practic, FMI şi Banca Mondială au cerut ţărilor sărace să reducă nivelul de trai al populaţiei.
 
 Corupţia, crimele de stat corporativ, şi crima organizată, sunt oricum considerate atât crime internaţionale cât şi crime de stat la nivel naţional. În cele mai multe cazuri crima de stat este considerată ca aplicabilă atunci când statul se implică direct în secretomania excesivă şi acoperirea unor activităţi ilegale, dezinformarea, şi o evidenţă financiară superficială sau chiar incorectă (care încurajează evaziunea fiscală în cazul unora din oficialii guvernamentali), reflectănd adesea interesele doar a anumitor clase sociale şi interese de grup, şi încălcând astfel drepturile omului.În România, a venit Apocalipsa! Nu e afară, pe stradă sau pe uliță, ci pe
toate posturile de televiziunile și ziarele. Nici la meteo nu poți să-ți bei
cafeaua liniștit dimineața, că e jale! Cum au apărut trei fulgi de nea, toate
televizoarele s-au îngălbenit. Țara lui „șoc și groază” își întreține populația
cu spectacolele groazei, institutind o politică de stress continuu și doliu
etern. Prosteala poporului prin orice mijloace merge mână în mână cu o economie
de plastic, condamnând 20 de milioane de locuitori la târâit în mocirla socială
fără de scăpare. Pe fondul dezbaterilor publice actuale, precum grațierea
infractorilor, superimunitatea guvernanților, scumpirile pe bandă rulantă la
prețurile la raft și nu numai, românii se delectează cu descoperirea norei
pentru mamă și, totodată, constată că au și talent, manifestat în direct, la
ore de vârf!


Pe de altă parte, bastoanele democrației care funcționează strună în
Turcia, Bulgaria sau Ucraina, lasă de dorit în România. Dacă, prin alte zone,
se solicită chestiuni plictisitoare, cum ar fi demiterea în bloc a coruptei
clase politice sau reforme economice și sociale, în România se dorește musai,
printre altele, legalizarea prostituției.


Eh, nu poate fi groaznic chiar din toate punctele de vedere. Există și o prognoză
încurajatoare. În 2013, omenirea a rămas fără Nelson Mandela, cel care, din
pușcărie, a intrat în politică. În România, aleșii noștri încep să procedeze
exact invers...


Pentru că a venit vorba de „ai noștri”... să ne distrăm cu ei!


 


Autorul

 

Instalarea bolșevismului în Rusia este, în secolul trecut, un fenomen la fel de important ca și cele două războaie mondiale. Nebunia revoluției din octombrie și-a arătat umbra imediat după terminarea primului război mondial. 

 

Șestov, emigrat la Paris în 1921, reușește să întrevadă efectele instalării bolșevicilor și să întrezărească demența gulagurilor, schițând esența bolșevismului într-o serie de articole publicate la insistențele compatrioților și străinilor „… toată lumea — compatrioţi şi străini — îmi pune invariabil aceeaşi întrebare: «Ce este bolşevismul? Ce se petrece în Rusia? Ai văzut cu ochii dumitale, povesteşte-ne. Noi nu ştim nimic, nu înţelegem nimic.»”

 

Iată unul din verdictele lui Șestov la adresa bolșevismului:

 

„Se înţelege de la sine că Marx nu şi-ar recunoaşte discipolii, nici susţinătorii în oamenii care au formulat un astfel de program. Marx considera că socialismul era o formă superioară de organizare economică a societăţii, decurgând cu aceeaşi necesitate din organizarea burgheză după cum aceasta i-a succedat organizării feudale; [… ]”

 

Lev Isaakovici Șestov este un filosof existențialist rus care a emigrat la Paris în 1921. Lucrările lui Șestov (Binele în scrierile lui Tolstoi și Nietzsche; Filosofia Tragediei, Dostoievski și Nietzsche, Kirkegaard și filosofia existențialistă, Athena și Ierusalimul) au influențat scriitori ca: Albert Camus și Emil Cioran.
©2019 GoogleSite Terms of ServicePrivacyDevelopersArtistsAbout Google|Location: United StatesLanguage: English (United States)
By purchasing this item, you are transacting with Google Payments and agreeing to the Google Payments Terms of Service and Privacy Notice.